• Wydruk masa cukrowa tort SPIDER-MAN duży zestaw

Marka print_cake
23,00 zł
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 9,99 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Paczkomaty InPost 9,99 zł
Kurier 12,90 zł
Kurier (Pobranie) 14,99 zł
Dostępność 998 szt.
Data dodania 2021-11-10

Potrzebujesz czegoś, co sprawi, że twój tort stanie się niezwykłym prezentem dla solenizanta?

  • Oferujemy wysokiej jakości wydruk na opłatku cukrowym, który nada unikalnej elegancji Twoim tortom.
  • Bez względu na to, czy jesteś profesjonalnym cukiernikiem, miłośnikiem słodkości czy organizatorem przyjęć, oferujemy opłatki cukrowe dostępne dla wszystkich
  • Tworzenie dekoracji na torty i inne słodkości za pomocą naszych wydruków jest niezwykle proste i intuicyjne

1. OPŁATEK CUKROWY:

  • Wymiary arkusza cukrowego 20 na 28 cm
  • Grubość papieru to około 0,6mm
  • Wydruk składa się z grafik do samodzielnego wycięcia

2. WAŻNE INFORMACJE:

  • KAŻDY wydruk wykonywany jest na zamówienie
  • Gwarantujemy wysoką jakość
  • W naszej ofercie znajdziesz różnorodność wzorów i tematów, które idealnie wpasują się w różne okazje i gusta
  • Cukrowe opłatki są wszechstronne i nadają się do ozdabiania różnych rodzajów tortów, niezależnie od ich smaku czy kształtu. Można je zastosować zarówno na tortach biszkoptowych, jak i na tortach z kremem czy masą cukrową. Należy jednak pamiętać aby nie kłaść opłatka na kremy zrobione na bazie bitej śmietany, ponieważ wydruk cukrowy może się rozpuścić. Najlepsze będą kremy/tynki maślane.  W środku oczywiście może być kremy z bitej śmietany, ważne tylko aby nie miał styczności z masą cukrową

3. Zarówno opłatki, jak i tusze, spełniają wymogi jakościowe i posiadają odpowiednie certyfikaty umożliwiające ich dystrybucję w Unii Europejskiej

4. ZALETY OPŁATKA CUKROWEGO:

  • Największą zaletą wydruków na opłatku cukrowym jest jakość drukowanej grafiki. Zdjęcie/grafika jest znacznie bardziej szczegółowa niż w przypadku opłatka waflowego
  • Wykonany jest z masy cukrowej, co sprawia, że utrzymuje się na torcie dłużej niż tradycyjny opłatek waflowy, nie rozpadając się

5. Jeżeli chcesz stworzyć stojącą figurkę z użyciem grafiki na masie cukrowej, to postępuj zgodnie z poniższą instrukcją:

  • Przy użyciu nożyczek lub noża wytnij grafikę z arkusza
  • Rozwałkuj lukier plastyczny na grubość około 0,5cm (lukier plastyczny nie wchodzi w skład zestawu)
  • Nanieś odrobinę wody na rozwałkowany lukier, możesz użyć również klej spożywczy
  • Odklej wyciętą grafikę od folii
  • Wyciętą grafikę przyklej na lukier plastyczny. Dociskaj dokładnie tak aby usunąć zbędne pęcherzyki powietrza
  • Obetnij lukier plastyczny wokół grafiki tak aby licował się z krawędzią wydruku.
  • Wbij drewniany patyczek w lukier plastyczny
  • Pozostaw figurkę na noc lub na minimum 1,5h aby częściowo wyschła
  • Nanieś dekorację na tort.

Składniki: papier cukrowy (skrobie modyfikowane (E1412, E1422), maltodekstryna, cukier, gliceryna (E422), glukoza, woda, olej kokosowy, środek żelujący: guma celulozowa (E460i, E466), guma arabska, emulgatory (E471, E492, E435), aromat: wanilina, regulator kwasowości (E330), środek konserwujący (E202)), tusz spożywczy (woda, substancja utrzymująca wilgoć (E422), substancje zagęszczające (E1520, E463), barwniki (E122, E102, E110, E133, E151), emulgatory (E432, E433, E900), środek konserwujący: (E218), emulgator: lecytyna SOJOWA).

Może zawierać MLEKO, SIARCZYNY.

E122, E102, E110: mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Przechowywać w temperaturze od 17 do 23 stopni Celsjusza. Szczelnie zamknięte.

Wyprodukowano na terenie Unii Europejskiej: ELP Patryk Walczak, Gazowa 64/2, 50-513 Wrocław.

Wartość odżywcza produktu na 100 g: wartość energetyczna 1564 kJ/ 369 kcal,

tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; węglowodany: 86,7 g, w tym

cukry: 21,7 g; białko: 0,1 g; sól: 0,18 g.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.